"Dziś i jutro RLKS - doświadczenia i wdrażanie"
W dniu 14.07.2022 roku LGD Stowarzyszenie Lider Pojezierza w imieniu partnerów operacji - LGD Stowarzyszenie "Leśna Kraina Górnego Śląska, Lokalna Grupa Działania Zielone Światło, LGD "ZIEMIA PRZEMYSKA" i Wielkopolska Sieć LGD, podpisaliśmy umowę numer KSOW/6/2022/059 z Centrum Doradztwa Rolniczego z siedziba w Brwinowie na realizację projektu w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich pt. "Dziś i jutro RLKS - doświadczenia i wdrażanie".
Czytaj więcej: PROJEKT KSOW: Dziś i jutro RLKS - doświadczenia i wdrażanie
Konsultacje społeczne
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „ZIEMIA PRZEMYSKA” zaprasza mieszkańców gmin: Bircza, Fredropol, Krasiczyn, Medyka, Orły, Przemyśl, Stubno oraz Żurawica do udziału w konsultacjach społecznych dotyczących opracowania Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność na lata 2021-2027.
Spotkania konsultacyjne będą przeprowadzone w celu uzyskania informacji o potrzebach i oczekiwaniach mieszkańców, co pozwoli określić kierunki wsparcia, tj. cele, przedsięwzięcia Lokalnej Strategii Rozwoju oraz założenia rozwoju naszego terenu.
Spotkania konsultacyjne skierowane są m.in. do: lokalnych liderów, przedstawicieli JST, szkół, ośrodków kultury, GOPS, KGW, OSP, stowarzyszeń, fundacji, związków wyznaniowych, lokalnych przedsiębiorców, rolników, osób bezrobotnych oraz zainteresowanych pozyskiwaniem środków w nowej perspektywie finansowej 2021-2027.
"Od ziarenka do bochenka"
Starostwo Powiatowe w Przemyślu zwraca się z prośbą o czynny udział KGW, stowarzyszeń oraz organiazacji pozarządowych w związku z realizacją projektu KSOW "Od ziarenka do bochenka" w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Plan operacyjny na lata 2022-2023.
Więcej inrormacji oraz regulamin http://powiat.przemysl.pl/projekt-ksow-od-ziarenka-do-bochenka/
TalentA Polska 2022
W dniu 30 czerwca 2022 roku zostały zakończone działania szkoleniowe w ramach projektu TalentA Polska 2022.
Podczas zajęć w czerwcu Uczestniczki nabyły wiedzę i podniosły poziom umiejętności w zakresie marketingu w social mediach, podstaw komunikacji interpersonalnej oraz zarządzania projektami unijnymi, upowszechniania zasad zdrowego i racjonalnego żywienia rodziny, przeciwdziałaniu marnowania żywności, możliwości wykorzystania produktów lokalnych, a także nabyły praktyczne umiejętności z fryzjerstwa i dietetyki.
Przed Uczestniczkami jeszcze kolejne ciekawe działania! GALERIA