foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Logowanie

Zmień język

Licznik odwiedzin

25716

Aktualna data

ikona warsztat

 Lokalna Grupa Działania "Zielone Bieszczady" wraz z partnerami: Lokalną Grupą Działania "Ziemia Przemyska", Lokalną Grupą Działania Nasze Bieszczady oraz Stowarzyszeniem Rozwoju Wsi Körös Völgye, pragnie serdecznie zaprosić Państwa do udziału w bezpłatnym szkoleniu na temat certyfikacji i promocji produktów lokalnych. Szkolenie realizowane jest w ramach projektu współpracy międzynarodowej „Smak na produkt – promocja i rozwój obszaru w zakresie turystyki, dziedzictwa i kulinariów”.

Szkolenie odbędzie się w dniach 23 – 25 październik 2018 r. w Stanicy Kresowej Chreptiów w Lutowiskach.

Zakres tematyczny programu będzie obejmował:

  • Uwarunkowania prawne certyfikacji produktów lokalnych
  • Proces certyfikacji i promocji produktów lokalnych
  • Wymogi prawne przy wprowadzaniu do obrotu żywności lokalnej, tradycyjnej i regionalnej
    w zakresie przepisów weterynaryjno-sanitarnych (sprzedaż bezpośrednia)
  • Znaczenie żywności lokalnej dla rozwoju obszarów wiejskich
  • Dobre przykłady promocji produktów lokalnych w Polsce i za granicą
  • Mapy produktów lokalnych, przykłady imprez związanych z produktami, potrawami lokalnymi  i regionalnymi, sklepiki produktów lokalnych i półki regionalne.

Uzupełniony formularz zgłoszeniowy oraz klauzulę informacyjną należy dostarczyć osobiście, pocztą tradycyjną lub pocztą elektroniczną do siedziby Lokalnej Grupy Działania "ZIEMIA PRZEMYSKA" w terminie do dnia 17.10.2018 do godz. 15. Adres pocztowy: Plac Dominikański 3, 37-700 Przemyśl, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń, jednakże pierwszeństwo będą miały osoby, które w Formularzu Zgłoszeniowym wskażą przynależność do grup defaworyzowanych na obszarze poszczególnych LGD.

Więcej informacji:

Regulamin– załącznik

Formularz zgłoszeniowy – załącznik

Klauzula informacyjna - załącznik