foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

strona projektu

GALARETKA WIELKANOCNA

Składniki:

  • 10 plastrów szynki konserwowej,
  • 10 korniszonów małych,
  • 3 – 4 łyżki groszku konserwowego,
  • 3 – 4 łyżki kukurydzy konserwowej,
  • 20 różyczek brokułów,
  • 2 jaja ugotowane
  • 2 pomidory,
  • 1 l bulionu drobiowego,
  • 1 duża żelatyna,
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Żelatynę dodać do bulionu, przygotować brytfankę wykładając ją folią spożywczą. Wlać część wywaru ostudzić, następnie układać warstwami kolejno jaja w plastrach, wywar, groszek, wywar, pomidory w kostkę, wywar, ogórki zawinięte w szynkę, wywar, brokuł do góry ogonkami, wywar do pełna. Po ułożeniu każdej warstwy studzić, a na koniec wstawić do lodówki do pełnego stężenia.

Do pobrania