foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

strona projektu

PASCHA CARSKA

Składniki:

  • ½  kg sera tłustego 3 razy mielonego

 (jak jest mokry odcisnąć w gazie)

  • 4 żółtka gotowanych,
  • 25 dag masła,                                                       .
  • 15 dag cukru pudru,
  • 10 dag gorzkiej czekolady,                         
  • 10 dag płatków migdałów,
  • 10 dag rodzynek,
  • 1 cukier waniliowy,
  • Olejek waniliowy,
  • Do dekoracji czekolada, bakalie

Sposób przygotowania:

Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, cukier waniliowy, olejek. Podzielić masę na dwie części, do jednej dodać czekoladę roztopioną lub startą, do drugiej bakalie, formować paschę układać warstwami masę – ciemna jasna na końcu  przyozdobić wiórkami bakaliami według uznania.

Do pobrania