foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

strona projektu

BABKA Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Z BIAŁĄ KAPUSTĄ

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 2 jaja
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • Majeranek
  • Sól
  • Pieprz
  • Biała kiełbasa
  • Plastry boczku

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jaja, pietruszkę, koper, majeranek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć plastrami boczku, wyłożyć połowę masy ziemniaczanej, ułożyć podsmażoną białą kiełbasę na to resztę masy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 oC przez ok. 60 minut.

AUTOR: Stowarzyszenie im. Ks. J. Twardowskiego działające na rzecz rozwoju Hermanowic

Do pobrania