Lokalna Grupa Działania "Ziemia Przemyska" - Warsztaty kulinarne "Tradycyjne smaki" 9-12.11.2021

Ułatwienia dostępu


foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

   

Tradycyjne smaki

  Przedsięwzięcie realizowane w ramach poddziałania

„Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” objętego PROW na lata 2014-2020

 

W dniach 9-12.11.2021 r. Lokalna Grupa Działania  „ZIEMIA PRZEMYSKA” wraz z KGW Kwiat Jabłoni zorganizowała  działanie mające na celu wzrost wiedzy i nabycie nowych umiejętności, w szczególności w kontekście uwarunkowań rynku pracy pn. Tradycyjne smaki

 Przedsięwzięcie było współfinansowane  w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” PROW 2014-2020.

W działaniu uczestniczyło 17 mieszkańców gminy Stubno (w tym 8 z grupy defaworyzowanej). Działanie cieszyło się dużym zainteresowaniem, co wpłynęło na wzrost aktywizacji i integracji członków lokalnej społeczności.

Warsztaty miały na celu wzbudzenie chęci do wspólnych działań i rozwijania zainteresowań.

W celu zbadania satysfakcji udziału w przedsięwzięciu wśród 13 uczestników została przeprowadzona ankieta, w której wszyscy zadeklarowali zadowolenie z udziału w przedsięwzięciu. 13 osób oświadczyło, że otrzymane wsparcie było adekwatne do oczekiwań. Biorąc pod uwagę ewentualne przyszłe przedsięwzięcia, uczestnicy najczęściej wyrażali zainteresowanie:

  • imprezami aktywizacyjno – integracyjnymi – 12osób;
  • wyjazdami studyjnymi  – 12 osób;
  • szkoleniem językowym – 2 osoby;
  • szkolenia komputerowe – 9 osób;
  • warsztatami rękodzielniczymi – wskazało 8 osób;
  • warsztatami kulinarnymi – 7 osób;
  • zajęcia sportowo – rekreacyjne – 5 osób.

W ankiecie nie zgłoszono żadnych uwag / sugestii